Hoe kunnen wij u helpen bij het stimuleren van goede drink-gewoonten bij uw kind? Dat vragen wij ons elke dag af. De winkels staat vol gezoete dranken, snacks en andere suikerhoudende voedingsmiddelen. In Nederland is de consumptie van suikers opgelopen tot 44 kilo per persoon, elk jaar. Dat zijn zo'n 35 suikerklontjes per dag. Een buitengewoon hoge hoeveelheid.

Vrijwel alle frisdranken zijn gezoet. En ook vruchtensappen en dranken op melk-basis bevatten veel suikers. Deze extreme suikerconsumptie leidt tot alarmerende aantallen welvaartsziekten bij kinderen. Met onomkeerbare en levensgevaarlijke schade aan de lever. Het is dan ook de hoogste tijd voor verandering.

FullSizeRender 2.jpg

De Maastrichtse Stichting SMPM wil daar - samen met vele deskundigen - iets aan doen. En daarom is er in deze regio een plan uitgerold om de jeugd en hun ouders bewust te maken van een gezonde leefstijl. De drinkgewoontes aanpassen is een van de belangrijkste stappen. Dus willen wij ook uw kind graag stimuleren vooral water te drinken, in plaats van zoete drank.

Ons team grijpt alle kansen aan. Bij water-tappunten in de stad, op sportdagen, maar ook bij u thuis op feestjes en straat-events. Want daar vinden we jongeren die dorst hebben. En die graag willen weten wat goed voor ze is. En natuurlijk willen we ook u als ouders graag helpen bij het introduceren van goede gewoontes.

FullSizeRender 3.jpg

Terwijl deskundigen bewaken dat we verstandige initiatieven opzetten, kunt u zelf ook meehelpen. Heeft u ideeën of ziet u geschikte kansen om ons te helpen, bel gerust of stuur een mail. We nemen graag contact met u op. U kunt uw ideeën altijd sturen naar project-coordinator Nico Kleijnen.